במידה ואנו מעוניינים לשמור על תזונה בריאה, אנחנו צריכים לאכול מקרו-נוטריינטים (חלבון, פחמימות ושומנים) במידה הנכונה. חלבון הוא קריטי לבנייה ותיקון רקמות, יצירת אנזימים ותמיכה בתפקוד החיסוני שלנו. פחמימות, לעומת זאת, הן מקור האנרגיה העיקרי של הגוף.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
למרות ששניהם חשובים, יש צורך להגביל ברמה מסוימת את צריכת הפחמימות שלנו לטובת ניהול המשקל שלנו ועוד יתרונות בריאותיים. זה לא אומר שלא צריך לאכול פחמימות, אלא שיש לאכול אותם בכמות הנכונה. גללו למטה כדי לקרוא על מזונות שעשירים בחלבון ודלים בפחמימות.
1.בשרים
בשרים כמו חזה עוף, הודו ונתחי בקר רזים, הם מקורות מצוינים לחלבון. לדוגמה, מנה של 100 גרם חזה עוף מבושל מספקת כ-31 גרם חלבון ואפס פחמימות. באופן דומה, אותו גודל מנה של בשר בקר רזה מציע כ-26 גרם חלבון וללא פחמימות.
2.דגים
דגים הם לא רק טעימים אלא גם עמוסים בחלבון. מנת סלמון מבושל של 100 גרם מכילה כ-26 גרם חלבון ואפס פחמימות. טונה, בחירה פופולרית נוספת, מציעה כ-26 גרם חלבון ל-100 גרם, ללא פחמימות.
3.ביצים
לביצים יצא שם רע בעשורים האחרונים, אך הן בעצם עשירות ברכיבים תזונתיים הטובים לבריאותנו. כמו כן, ביצים הן מקור נוח לצריכת חלבון. ביצה אחת גדולה מכילה כ-6 גרם חלבון ופחות מ-1 גרם פחמימות. הרחיבו את הקריאה במאמר 6 סודות שידהימו אתכם לגבי ביצים (כמה לאכול ביום?)
4.מוצרי חלב
מוצרי חלב כמו גבינות שונות ויוגורט יווני יכולים להיות עשירים בחלבון. מנה של 100 גרם של יוגורט יווני ללא שומן מכילה כ-10 גרם חלבון ו-3.6 גרם פחמימות. כמו כן, אותו גודל של מנת גבינת צ'דר מכילה 25 גרם חלבון ו-1.3 גרם פחמימות.
5.חלבונים מהצומח
לאלו המקפידים על תזונה צמחונית או טבעונית יש אפשרויות מצוינות לצריכת חלבון ודלות פחמימות כמו טופו, טמפה וסייטן. לדוגמה, 100 גרם טופו מכילים כ-8 גרם חלבון ו-1.9 גרם פחמימות. טמפה, לעומת זאת, מציעה 19 גרם חלבון ו-9 גרם פחמימות ל-100 גרם. סייטן, העשוי מגלוטן חיטה, צפוף במיוחד בחלבון, עם 75 גרם חלבון ו-14 גרם פחמימות ל-100 גרם.
6. אגוזים וזרעים
אגוזים וזרעים עשירים בחלבון, סיבים ושומנים בריאים, אם כי תכולת הפחמימות שלהם משתנה. שקדים, למשל, מכילים 21 גרם חלבון ו-22 גרם פחמימות ל-100 גרם. זרעי צ'יה מציעים 17 גרם חלבון ו-42 גרם פחמימות ל-100 גרם, אבל למעלה מ-80% מהפחמימות הללו הם סיבים, שאינם מתעכלים ואינם מעלים את רמת הסוכר בדם.
לסיכום
בין אם אתם קרניבורים, או טבעוניים או איפשהו באמצע, יש שפע של מזונות עשירים בחלבון ודלים בפחמימות שאתם יכולים לבחור. עם זאת, יש לזכור שתזונה מאוזנת כוללת מגוון מזונות שצריכים לענות על כל הצרכים התזונתיים שלנו, ולמרות שצמצום הפחמימות יכול להועיל לדיאטות מסוימות, הם עדיין ממלאים תפקיד חיוני כמקור אנרגיה, אז אין להגביל אותם לגמרי, אלא יש לצרוך אותם במידה הנכונה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל